пʼятницю, 31 травня 2013 р.


Як будуть здоровими діти рости,
 то буде країна багатством цвісти

1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Діти – це наше майбутнє. Від того, в яких умовах вони знаходяться, хто їх ото­чує, залежить їхнє життя в дорослому віці. Ще й сьогодні тисячі дітей не мають можливості нормально жити і розвиватися, вчитися і ліку­ватися. Тому різні громадські організації бага­тьох держав, у тому числі дитячі, спираються на Конвенцію ООН про права дитини, борються за щасливе, достойне життя будь-якої дитини у всіх куточках землі.
У людей завжди була необхідність відстоювати свої права. Спочатку це робили силою. Слабка людина не мала жодних прав, якщо в неї не було сильного покровителя, який бажав би допомог­ти їй у розв'язанні суперечок. Людям потрібно було знайти такого захисника, який міг би примусити державу поступитися своїми інтересами заради інтересів своїх громадян і постійно піклуватися про них. Роль такого захисника взяла на себе міжна­родна організація ООН.
В 1989 році ООН прийняла окре­мий документ під назвою «Конвенція про пра­ва дитини». У ній говориться, що всі держави зобов'язані дотримуватися прав кожної дитини.
 До Міжнародного дня захисту дітей районна дитяча бібліотека для учнів 1-4 класів підготувала інформаційну хвилинку: "Як будуть здоровими діти рости, то буде країна багатством цвісти".
Відповідно до «Конвенції про права дити­ни» всі діти є рівними у своїх правах. Вони мають право:  на любов та піклування;  на повноцінне харчування; на освіту; на відпочинок; на медичну допомогу; на інформацію; мають право на власну думку; мають право на особисте життя; не повинні залучатися до примусової праці; не повинні стати жертвами насильства. Тому діти мають  знати свої права.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар