вівторок, 7 травня 2013 р.

Свято зі сьозами на очах


9 Травня - день пам'яті і скорботи.  Це особливий день  для ветеранів,  які пройшли всі жахіття війни: холод, голод, можливість бути вбитим кожної хвилини. Вклоні­мося усім полеглим, схилімо голови в журбі й задумі. Покладемо квіти до могил, в молитві пом'янімо всіх, хто не повернувся з тієї про­клятої для всього світу війни. Ми ніколи не забудемо подвигу своїх дідів і батьків у Дру­гій світовій війні. Сьогодні шануємо і всіх живих, хто пережив її, у кого й досі болять рани.
 У цей день мимоволі згадується все: і початок ві­йни, і важкі атаки, нескінченні кілометри доріг. Страшні сліди залишила війна: 714 міст і 28 тисяч сіл в Україні перетворила війна на руїни  та згарища. 1418 днів і ночей вогняними дорогами крокували визволителі. Не дивлячись на тяжкі втрати вони усе витримали і перемо­гли. Перемогли тому, що відстоювали право на життя, тому що вірили у свої сили й не жаліли свого молодого життя заради Батьківщини.
До Дня Перемоги в районній бібліотеці для дітей підготовлено перегляд літератури на тему: "Свято зі сльозами на очах".  Юні читачі - учні 5-9 класів можуть познайомитися з художньою та публіцистичною літературою, присвяченою подіям Великої Вітчизняної війни, з тематичними папками: "Вінниччина і Немирівщина у Другій світовій війні", "Немирівське підпілля", що містять інформацію краєзнавчого змісту, прочитати про героїв- земляків, подвиг яких безсмертний. 


Це свято із слізьми на очах, свято ра­дості і смутку, тріумфу і втрат, свято пам'яті. Без миру немає дитинства, немає майбутнього. За щастя дітей, за мирне блакит­не небо, за цвіт землі борються усі чесні люди. Адже мир та злагода - це найцінніші здобутки суспільства. Тож нехай спливають щасливі роки, нехай зростають діти, нехай квітують сади!

Немає коментарів:

Дописати коментар