четвер, 30 травня 2013 р.

Всесвітній день без тютюну


Всесвітня організація охорони здоров'я в 1988 році оголосила 31 травня Всесвітнім днем боротьби з палінням. Перед світовою спільнотою було поставлено завдання - досягти того, щоб у XXI столітті проблема тютюнопаління зни­кла. XXI століття настало, але проблема не зникла. Боротьба з нікотином продовжується. У цей день уся світова спільнота вважає за необхідне якнайкраще поінформувати людей про небезпечність уживання тютюну.
Кинути палити нелегко. Відомо, що нікотин викликає сильну залежність, і всі ми знаємо людей, які спробували кинути, але всього лише через кілька місяців знову почали курити. Сьогодні ми знаємо про існування ефектив­них методів лікування, а також про засоби, що замінюють нікотин. Вони повинні стати більш широко доступні, їхня вартість повинна знижуватися, щоб курці в усіх країнах могли собі дозволити придбати їх.
Доброю новиною є те, що можна знайти іс­тотні переваги для здоров'я, кинувши курити. Ті, хто кинув курити у віці 30-35 років, ма­ють тривалість життя таку ж, як і тривалість життя тих, хто ніколи не курив.
До Всесвітнього дня боротьби з  тютюнопалінням районна бібліотека для дітей підготувала тематичний перегляд літератури: "Всесвітній день без тютюну" для учнів 5-9 класів. Читачі знайдуть багато корисної інформації про шкідливість куріння, його негативний вплив на дитячий організм, про те, як позбавитися цієї шкідливої звички, зберегти своє здоров’я і зробити своє життя  щасливим. Відомо, що, покинувши палити, людина не тільки збереже власне здоров’я, але й перестане шкодити здоров’ю оточуючих. 



Немає коментарів:

Дописати коментар