пʼятницю, 24 травня 2013 р.

Минуще все, лиш слово не мине


День слов'янської писемності і культури що­річно відзначається 24 травня, в день вшануван­ня пам'яті святих Кирила і Мефодія. Два брати створили слов'янську абетку, проповідували Боже слово в різних країнах. Одного разу, пере­буваючи в Криму, Кирило ті Мефодій побачили книги, в яких слов'янські слова були написані грецькими бук­вами. Тоді брати вирішили створити нову абетку і на­звали її на честь молодшого брата - кирилицею.
"Минуще все, лиш слово не мине". Під такою назвою до Дня слов’янської писемності та культури в районній дитячій бібліотеці проведено бесіду та створено відкриту тематичну книжкову поличку для читачів – учнів 1-5 класів. До уваги маленьких відвідувачів представлені матеріали про історію свята, про місце української мови серед слов’янських мов та її значення в світі.


Наша мова належить до найкрасивіших мов світу. Щоб вона такою стала, багато зусиль доклали письменники, вчені, видавці книг, газет тощо. Особливе місце належить Тарасу Шевченку, який першим почав писати свої твори рідною українською мовою. Багато слів у нашій мові запозичені з інших мов, адже вона належить до групи слов’янських мов. Від покоління до покоління мандрувала наша мова, поки не дійшла до нас. І кожне покоління вносило в неї щось нове.       
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Немає коментарів:

Дописати коментар