пʼятницю, 24 травня 2013 р.

Людина-легенда


Ще за життя ім'я архітектора Владислава Городецького було овіяне легендами, а його дивовижні витвори стали не лише відомими, але й улюбленими. Інтерес до його архітектурної спадщини з плином часу не згасає, бо в ній закладено те, що можна з повним правом віднести до мистецтва самого високого гатунку.
Людина живе, допоки її згадують. Архітектор В.Городецький нагадує про себе своїми творами. В творчому доробку славетного зодчого численні споруди: храми, палаци, маєтки, музеї і мавзолеї, лікарні, виставочні павільйони, заводи і фабрики та немало іншого. Він живе в Україні, Польщі, Ірані, живе в гарних будівлях, залишених людям.
До 150-річчя від дня народження нашого земляка, видатного архітектора епохи модерну в районній бібліотеці для дітей для учнів 5-9 класів підготовлено перегляд літератури: "Людина-легенда", а з учнями 7-В класу НВК №2 проведено бесіду:"Архітектор століття" про життєвий та творчий шлях В.Городецького.



Відомо, що народився майбутній архітектор Лєшек Дезидерій Владислав Городецький 23 травня 1863 року в селі Шолудьки Брацлавського повіту Подільської губернії. Городецький був талановитою людиною, фахівцем високого класу, чудово знав і вміло використо­вував архітектурні стилі різних часів і народів. А ще відзначався дивовижною працездатністю. На пошану пам'яті славетного сина подільської землі одна із вулиць Києва яку він проектував, де спорудив кілька будинків, певний час жив, носить його ім’я, а у нашому місті споруджено пам’ятник  славному архітектору-земляку.
Архітектурна спадщина В.Городецького - яскраве творче явище в історії архітектури України, за якими стоїть яскрава особистість.

Немає коментарів:

Дописати коментар