середу, 5 червня 2013 р.

Доля природи в наших руках


У 1972 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем на­вколишнього середовища. Це рішення свідчить про прагнення людей до збільшення знань про навколишнє середовище, підтвердження необхідності захищати природу.
З того часу Організація Об'єднаних Націй, а також багато країн, які не входять до складу цієї організації, щорічно відзначають цей день. Мета - привернення ува­ги та спрямування зусиль суспільних і політичних організацій до тих дійсно на­гальних проблем, що пов'язані з охороною навколишнього середовища.
У нашій країні цього дня проводяться заходи, метою яких є нагадати людям про важливість вирішення екологічних проблем. Мабуть, головну роль у культиву­ванні в уяві дитини необхідних екологічних пріоритетів відіграє школа. Школярі до цього дня готують стінгазети, вистави на екологічну тематику тощо.
До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища у районній бібліотеці для дітей до уваги читачів – учнів 5-9 класів пропонується книжковий перегляд:"Доля природи в наших руках".
Уявіть собі нашу планету без квітів, без тварин, з брудними мертвими морями й ріками, завжди сірим похмурим від диму небом. Така картина подобається? Якщо ні, не будьте байдужими.
В Україні охорона природи є особливо актуальною, адже саме наша Батьківщи­на найбільше постраждала від Чорнобильської катастрофи. Верховна Рада приймає нові закони, спрямовані на захист навколишнього середовища. Уряд вживає заходів проти тих, хто забруднює повітря та воду, псує зелені насадження, нераціонально користується природними багатствами.

Немає коментарів:

Дописати коментар