четвер, 27 червня 2013 р.

Головний закон України


28 червня 1996 року Верховна Рада прийняла Конституцію України - Основний закон  нашої держави. Закони підказують усім -  дітям, і дорослим  - як жити у своїй країні та з її сусідами в мирі і добрі. А Конституція  України  визначає, якими повинні бути всі інші закони держави. Конституція України - це дуже важливий документ державного значення. Основні розділи Конституції визначають основні права, свободи та обов'язки людини, завдання та функції діяльності уряду.
Першою Конституцією України є Конститу­ція гетьмана Пилипа Орлика. Ця Конституція, прийнята 303 роки тому, була однією з перших у Європі та світі.
До Дня Конституції України до уваги юних читачів – учнів 5-9 класів пропонується перегляд літератури на тему: "Головний Закон України". Тут можна познайомитися з матеріалами про історію Української Конституції та переглянути книги на правознавчу тематику. З  групою учнів 6-7 класів була проведена інформаційна хвилинка: "Жити за Основним Законом".
Дорогі діти, запам’ятайте! Україна - суверенна, незалежна, демократич­на, правова держава. Державною мовою України є українська. Державними символами України є Державний прапор, Державний герб і Державний гімн. Усі люди є вільні і рівні у своїх правах. Захист Батьківщини, шанування її держав­них символів є обов'язком кожного громадянина України.


Немає коментарів:

Дописати коментар