вівторок, 11 червня 2013 р.

Слухати, читати, розуміти, взаємодіяти…


Пізнай себе – і ти пізнаєш весь світ…У цій народній мудрості, як у краплі води, відкрилось одвічне прагнення людини до самопізнання, розгадки власного «я», якнайповнішої реалізації закладених природою задатків.
Юність – це вік, коли людина робить одне з найвеличніших своїх відкриттів – відкриває саму себе.
Кожен з нас протягом життя набуває свій власний досвід й іноді доводиться дорого розплачуватись за помилки, прорахунки, невдачі. Але ж їх можна уникнути. Ще багато років тому Лев Толстой говорив з цього приводу: «Нащо тобі обмірковувати? Бери готове і йди далі. В цьому сила людства».
У Немирівській центральній районній бібліотеці підготовлено цикл книжкових виставок «Молодь ХХІ століття: цінності, інтереси, проблеми». Перший розділ якої «Здоров’я сьогодні і на все життя». Другий розділ циклу – це «Модні хвилі і молодіжні течії».



У наш час спостерігається насичене і яскраве розшарування молоді, як це не звучало б, але кого зараз тільки немає? Це і ростамани, емо, фріки, геймери, трейсери, толкієністи, ролевики, репери, хіпхопери… навіть на вулицях нашого містечка можна зустріти прихильників деяких субкультур.
Бібліотекар кафедри для юнацтва Н. Майданюк провела годину спілкування з юними користувачами бібліотеки. Під час якої, учасники надавали характеристику молодіжним субкультурам, намагалися віднайти плюси і мінуси кожної молодіжної течії. Це дало змогу розширити свої знання в цьому напрямку, з’ясувати й уточнити уявлення про різні напрямки молодіжних течій, усвідомити власні почуття у ставленні до молодіжних субкультур.

Немає коментарів:

Дописати коментар