четвер, 28 лютого 2013 р.

Творче натхнення – це благодать


Декоративно-прикладне мистецтво є складовою традиційної народної культури, кожен вид якого вносить до скарбниці світової художньої культури своє, нове, оригінальне.
Давнє як світ, але вічно молоде мистецтво стало улюбленим заняттям, частинкою життя Наталії Миколаївни Рощиної.
Матеріал з якими вона працює – це льняна тканина, нитки, шишки, горішки, жолуді.
В Немирівській центральній районній бібліотеці діє виставка виробів майстрині "Творче натхнення – це благодать".



Жила та працювала Наталя у м. Нікополі Дніпропетровської області. По стану здоров’я довелося змінити місце проживання. Переїхала жити до мальовничого села Салинці, яке знаходиться на берегах Південного бугу. Де мріє створити на часточці Землі простір любові для нащадків, які житимуть щасливі та здорові, питимуть чисту воду, дихатимуть свіжим повітрям, їстимуть вирощену з любов’ю їжу.
Погляд на життя у майстрині змінився після прочитання книги Володимира Мегре "Звенящие кедры России". Почали з’являтися вірші, гуморески, байки. Коли почала писати пісні, навчилася грі на гітарі. Приймала участь у бардівських фестивалях, виставках-ярмарках, виставках у музеях.
З часом відкрилось інше бачення на природний матеріал, як його можна використати в корисних цілях. "Коли приложиться рука майстра-творця, - розповіла Наталя Миколаївна. - Можна таке зробити, що не тільки краса, а й здоров’я, буде нести поробка зроблена з любов’ю. Багато людей щось роблять, плетуть, вишивають, пишуть картини і інше, та знаю, якщо щось робиться з любов’ю, натхненням, добрим настроєм, то все на користь. А за себе можу сказати таке, що все зроблене моїми руками несе любов, добро, мир та заряд енергії, дякуючи природі та Творцеві, який все створив для нас".
Наталя Миколаївна щиро віддана своїй улюбленій справі, з великим захопленням  займається творенням світу прекрасного, яке може розповісти дещо про те, що ми цінуємо в житті, чого прагнемо, що вміємо.




Немає коментарів:

Дописати коментар