четвер, 7 лютого 2013 р.

«Імідж сучасного бібліотекаря – професіонала»

Поняття "імідж", яке в перекладі з англійської означає "створення образу", сьогодні міцно увійшло у вжиток в різних державних і громадських сферах. Але словосполучення "імідж бібліотекаря" для багатьох   звучить незвично.
Вважається, що імідж - частина дій публічних людей. Тим більше це повинно відноситися до представників бібліотечної професії. Хто, як не бібліотекарі, щодня спілкується з великою кількістю людей? Сміливо можна говорити про те, що вони - публічні люди. 
«Імідж сучасного бібліотекаря – професіонала» - за такою темою працівниками Немирівської центральної  районної бібліотеки був організований семінар для сільських бібліотекарів.


Учасники семінару прослухали виступи директора ЦРБ Коваль О. А. завідуючої РДБ Семененко Г. П. та  завідуючої методично - бібліографічним відділом Гайдей О. М. Під час семінару було звернуто увагу на типи поведінки бібліотекарів, культуру спілкування бібліотекаря та читача. Адже читачі судять про бібліотеку, перш за все, за її співробітниками, з якими вони спілкуються. Знання, вміння, навички, цільові установки працівників бібліотек є тими факторами, від яких залежить успішне функціонування бібліотеки та якість наданої інформації.


 Людина, що дає книгу, несе людям світло пізнання, допомагає через книгу подолати свої сумніви, розчарування, відчути справжні хвилини щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар