вівторок, 5 лютого 2013 р.

Складний і чудовий вік наш підлітковий


Життя підлітків дуже цікаве і багатогранне. Кожного дня на них чекає прекрасне, нове й незнане. Щоденно дедалі глибше дитина пізнає свій внутрішній світ, своє «Я». Але наскільки підліток сприймає все це, залежить від нього самого.
Кожна дитина особистість! Це факт… Але, можливо, у складних життєвих ситуаціях підлітку інколи потрібна порада. І тут на допомогу прийдуть книги.
Районна бібліотека для дітей організувала книжково – ілюстративну виставку – пораду для підлітків «Право на власний простір». На виставці представлені як книги, так і статті із журналів, в яких висвітлюються проблеми підліткового віку і шляхи їх вирішення.
А проблеми в них різні та непрості. Кожний хоче мати право на індивідуальність, бути яскравою особистістю, не таким як усі, жити без поразок, мати твердий і рішучий характер, бути лідером серед однолітків та ін.. Про такі непрості питання розповідає перший розділ виставки «Твій характер формує твоє майбутнє».
Другий розділ виставки «Скажи мені, хто твій друг…» допоможе підліткам розібратись у таких питаннях, як дружба чи розрахунок, як знайти справжніх друзів, чи існує дружба між хлопцем та дівчиною та ін..
Кожний підліток мріє, щоб батьки його розуміли, з повагою ставилися до його ідей, планів, нових друзів, дозволяли обирати те, що йому до вподоби. Але не завжди виходить так як вони мріють. Іноді трапляється так, що конфлікт між дитиною і батьками заходить так далеко, що може набрати всіх ознак взаємної «алергії».
Чи є вихід із такої ситуації? Як знову налагодити добрі стосунки з батьками? На такі хвилюючі запитання дасть відповідь матеріал із третього розділу виставки «Нас батьки не розуміють».
Познайомившись із матеріалами книжкової виставки, можна зрозуміти, що не так уже й важко «вилікуватися» від поганого настрою, стресів, заздрощів, уникнути складних конфліктних ситуацій з однокласниками та батьками. Просто треба повірити у себе! Єдина людина, яка може змінити життя підлітка на краще, - це він сам!. 


Немає коментарів:

Дописати коментар