вівторок, 12 лютого 2013 р.

Вісті з лісу


Немирівська районна бібліотека для дітей  прагне до максимального розкриття змісту своїх ресурсів для користувачів. Дієвим засобом впливу на формування читацької уваги є книжкова виставка. Адже це своєрідна візитна картка кожної бібліотеки, за якою оцінюють і якість фонду, і  стиль її роботи.
В наш час є ряд обставин, які примушують по новому дивитись на організацію та використання книжкових експозицій. Це пов’язано з великою кількістю нової літератури, з пониженою увагою дітей до читання, з більш утилітарним підходом деяких читачів до вибору книг. Саме сьогодні створюється нова модель публічної бібліотеки, де особлива роль надається організації бібліотечного простору. Виставка – це завжди творчість, своєрідна ікебана – мистецтво складання букету, тільки книжкового.
Щоб привернути увагу маленьких читачів до читання працівники дитячої бібліотеки створили книжкову виставку з аксесуарами «Вісті з лісу».


Як приємно окинути оком наш зе­лений світ. Зайти в ліс і почуватись як у затишній оселі. Адже ліс - наш зелений друг, наш зелений дім. Щод­ня зі свіжим повітрям ліси дають життя, вони - легені нашої плане­ти.


Про все це та багато іншого дізнаються маленькі читачі, познайомившись із книгами, які «зібрали» для них у кошичок мешканці лісу. На лісовій галявині (журнальному столику) зібралися  хитра лисичка, мудра змія, дбайливий їжачок, веселі зайчата та ведмежата. Вони пропонують ознайомитись із книгами про життя  звірів та птахів. А крокуючи лісовою стежкою, можна зустріти «розмовляючу» полуницю, яка своїм веселим сміхом знайомить маленьких читачів з книгами про гриби та ягоди лісу.
Виставка «Вісті з лісу» створена з метою залучення дітей до читання, виховання  любові та бережливого ставлення до  живої природи.

Немає коментарів:

Дописати коментар