вівторок, 26 лютого 2013 р.

І квітнуть мрії поетеси


Українська земля має своїх визнаних світом геніїв, які оспівували красу рідного краю чарівність українського слова, боролися за вічне буття.
Леся Українка… Чарівно, чудово дзве­нить це ім'я всюди. Ця постать увібрала в себе геніальність і ліричність поета. Вона стала поетом боротьби і свободи, її твори друкувалися всіма мовами світу.
25 лютого 2013 року минає 142 роки з дня народження видатної української поетеси. Життя Л.Українки - це подвиг митця, один із тих подвигів, що підносять людину в очах сучасни­ків, роблять її нетьмарною зіркою в очах потомків.
До дня народження Лесі Українки в районній бібліотеці для дітей для учнів 5 – 9 класів проведено бібліографічний огляд "І квітнуть мрії поетеси". Підібрані бібліотекарями  книги знайомлять читачів з сторінками життя і творчості Лесі Українки, з творами авторки, які є у фонді дитячої бібліотеки.


Проживши всього 42 роки, письменниця плідно пропрацювала 33, створивши велику кількість незабутніх ліричних, драматичних художніх творів, перекладів, наукових досліджень. Леся Українка належить до митців, які пере­жили свій час. Її літературна спадщина стала од­нією з вершин художньої свідомості українського народу й разом з тим видатним явищем світо­вої літератури.
Горить, палає на світі, вогонь Лесиних пісень, освітлює наші душі, робить їх чистішими, добрішими. І ми, п'ючи живу воду із Лесиних джерел, із вірою йдемо в майбутнє, віддаючи честь дочці Прометея.

Немає коментарів:

Дописати коментар