четвер, 14 лютого 2013 р.

Всьому початок є любов…


На втіху собі люди вигадали багато свят. Але все змінюється. Змінюється життя, змінюються свята. на дворі зима, а сьогоднішній день можна справедливо вважати весняним, адже сьогодні одне із найсвітліших свят – День святого Валентина – покровителя закоханих.
"Любов є не що інше, як прагнення щастя для іншого", - Д.Юм. Відомий англійський поет XIV століття Джефрі Чосер у творі "Пташиний парламент" відобразив глибоку переконаність своїх співвітчизників у тому, що саме цього дня птахи вибирають собі пару.
Емблемою дня Валентина є сердечко, а також червона троянда. Започаткував цю традицію король Франції Людовік XVI, подарувавши Марії Антуанетті 14 лютого букет червоних троянд.
Порівняно недавно стали відзначати в Україні це свято. Воно полюбилося молоді. Як відзначають його? Обмінюються подарунками ("Валентинками"), влаштовують вечори, дискотеки.
У читальній залі Немирівської центральної районної бібліотеки розгорнуто книжкову виставку "Тема кохання – безмежна, як всесвіт".
Організовано виставку-конкурс "валентинок" виготовлених читачами бібліотеки "Усе любов’ю зміряне до дна", також проведено годину поезії "Пишуть вірші лише закохані" під час якої учнями школи та студентами коледжу були прочитані вірші українських поетів та лунали ліричні пісні у запису.
    Ми прагнули подбати, щоб наші юні читачі, повертаючись з такого свята були на краплинку збагачені в морально-етичному та пізнавальному напрямку.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар