понеділок, 4 березня 2013 р.

Щасливий дар – творити для дітей


     Я хочу, щоб у мирній творчій праці
 Квітчались села й кращали міста,
 Щоб син мій будував ясні палаци,
Щоб колосилась нива золота.
Н. Забіла
Наталя Львівна Забіла - перший лауреат лі­тературної премії їм. Лесі Українки. Письмен­ниця, яка по праву вважається зачинателькою су­часної української дитячої літератури.
5 березня 2013 року минає 110 років з дня народження видатної дитячої поетеси. Для наймолодших читачів, учнів 1-4 класів та дошкільнят, в районній бібліотеці для дітей підготовлено відкриту книжкову поличку: "Щасливий дар – творити для дітей" та проведено бесіду з учнями 3-4 класів. Маленькі читачі можуть прочитати твори Наталі Забіли, написані для дітей і про дітей, дізнатися про життя і творчість поетеси зі статей у періодичних виданнях бібліотеки.


Бібліограф дитячої бібліотеки Петрова Л.О. познайомила дітей із змістом бібліографічного покажчика "Мовою матері", який виданий  до 110-ї річниці з дня народження Наталі Львівни Забіли. Даний покажчик містить інформацію про творчий шлях письменниці, коротку інформацію про всі книги авторки, які наповнюють полиці дитячої книгозбірні.


Наталя Забіла - не лише відома поетеса, але й талановита казкарка. В її материнських казках багато вигадки, ніжності, старання, щоб було і цікаво, і повчально, і мальовниче. Творчість Забіли - це справжня «материн­ська книга», яка весело і цікаво розповідає про світ речей і природу, вчить правил поведінки та формує певні уявлення про мораль. Письменниця подарувала дітям майже двісті кни­жок. Розмову Н. Забіла вела з читачем серйозно й шаноб­ливо про речі важливі, вселюдські моральні цінності та пріоритети, що залишаються не­змінними в усі часи. Саме тому книжки пись­менниці й донині читають, знають і люблять.

Немає коментарів:

Дописати коментар