четвер, 14 березня 2013 р.

Поет з країни дитинства


У  березні 2013 році виповнюється 100 років від дня народження  Сергія  Володимировича   Михалкова - дитячого письменни­ка, байкаря, драматурга.
Сергій Володимирович Михалков народився 13 березня 1913 року в Москві, в сім'ї вченого-винахідника, професора В.О. Михалкова. Здібності до. поезії у Сергія виявилися вже в дев'ять років. У 1928 році був опублікований його перший вірш "Дорога". Сергій Михалков належить до категорії найпопулярніших, найулюбленіших дитячих письменників.  Його твори – це дитинство декількох поколінь.
До 100-річчя від дня народження відомого дитячого письменника Сергія Михалкова  для наймолодших читачів – дошкільнят та учнів 1-4 класів районна бібліотека для дітей підготувала відкриту книжкову поличку "Поет з країни дитинства". Серед книг поета до уваги маленьких читачів представлені всім відомі з дитинства твори: "Дядя Степа", "А что у вас?", "Бездельник-светофор", "Финтифлюшкин", "Вчера, сегодня, завтра" та ін.


Творчість С. Михалкова для дітей давно подо­лала державні кордони і широко відома у світі: в Болгарії і на Кубі, Польщі, Угорщині та Монголії, Югославії, Румунії та ін. Багато творів перекладено також у США, Німеччині, Голландії, Франції, Японії, Ан­глії, Фінляндії, Китаї, В'єтнамі, Албанії та інших країнах. Багатьма материками та країнами здій­снив подорож невтомний «Дядя Стьопа». Тільки англійською мовою існують три різних переклади цієї знаменитої поеми.
До 2008 року сумарний тираж книг Сергія Михалкова склав, за різними оцінками, близько 300 мільйонів примірників. Багато творів С. Михалкова перекладено на українську мову такими відомими класиками української дитячої літератури, як Богдан Чалий, Грицько Бойко, Наталя Забіла.

Немає коментарів:

Дописати коментар