вівторок, 19 березня 2013 р.

Поезія - це завжди неповторність


За рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО Всесвітній день поезії був призначений на 21 березня. Це свято відзначається з 1999 року. Формально всі найголовніші заходи на честь поетів усього світу проводяться в Парижі, оскільки саме там розташована штаб-квартира цього структурного підрозділу ООН.
 Рішення про встановлення Всесвітнього дня поезії було прийнято в зв'язку з тим, що поезія може допомогти людині розгадати найскладніші питання. Вона формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів. Представники ЮНЕСКО вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство.
 Всесвітній день поезії — це ще й нагадування всім сучасникам про великих поетів, які своїм твердим словом впливали на долі цілих держав і завжди були в пошані.


Напередодні Міжнародного дня поезії в районній бібліотеці для дітей відбулось засідання школи художнього слова "Росинка". Мета діяльності цієї школи виявлення та розвиток творчих здібностей у дітей, формування поетичного смаку, уміння працювати зі словом та засвоєння основ віршування.
Поезія завжди покликана хвилювати, давати насолоду, плекати високі почуття та емоції, збагачувати духовність, розвивати прекрасне, добре, вічне. Саме такі завдання ставить перед собою "Росинка".
Учасники школи – це обдаровані діти, які чують, як шепоче дощ, співає квітка, сміється небо, тому й можуть говорити про прекрасне не буденно, а римованими словами .
"Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі", - цими прекрасними поетичними рядками Ліни Костенко відкрила засідання гуртка завідуюча районною бібліотекою для дітей Семененко Г.П. й запросила учасників в неповторний світ Поезії. Діти читали вірші видатних поетів, а також власні поезії. Своєю творчістю вони демонстрували любов до Батьківщини, рідної мови, матері, висвітлювали красу природи. Найактивніші учасниці "Росинки" Драч Є., Немудра Д., Гук Ю., Капричук В., Булейко Н. та Грушковська А. вже мріють про власні збірки поезій.
Потім, член спілки журналістів України Леськів Леся провела творчу лабораторію.
Районна бібліотека для дітей запрошує всіх бажаючих учнів 4 – 9 класів, хто захоплюється поезією та прозою, пише вірші,оповідання, казки та байки стати учасником нашої школи художнього слова "Росинка".
Адже завдання працівників бібліотеки вчасно помітити зернинки таланту в дитини, підтримати її, захистити,благословити, змусити повірити у свої здібності,переконати в необхідності вчитися і розвиватися. Отже, щоб маленькі крильця дитячих душ стали крилами, нам треба дбайливо, обережно, сумлінно плекати ці тендітні паростки.

Немає коментарів:

Дописати коментар