вівторок, 2 квітня 2013 р.

«Людина у мушлі»


«Людина у мушлі» - під такою назвою в читальній залі Немирівської центральної бібліотеки розгорнуто книжкову виставку-діалог. «Людина у мушлі», «Людина дощу», аутизм – таку назву має хвороба. У людини це крайня форма і стан психологічного відчуження, на свою внутрішню картину світу і внутрішні критерії в оцінюванні подій.
Ситуації бувають різними, але далеко не безвихідними, про це підкреслює одна з резолюцій Генеральної Асамблеї ООн, прийнята 18-го грудня 2007 року. Всесвітній день розповсюдження інформації про проблему аутизму встановлений в даній резолюції і відзначається щорічно 2 квітня.
Аутизм – це не вирок, всього лише діагноз. Але тим часом дорога кожна мить, яку необхідно використати для того, аби допомогти дитині.
Історії відомо не мало яскравих особистостей, у яких спостерігалися деякі симптоми цієї не простої хвороби. Приміром, Вінсент Ван Гог, леонардо да Вінчі, Гаррі Трумен, Авраам Лінкольн, Вуді Аллен і Бобі ділан, Агата Крісті, В.-А. Моцарт, І. Левітан і світочі науки І. Ньютон і А. Ейнштейн. А за деякими даними у всесвітньо відомій формі «Майкрософт» до чверті працівників мають синдром аутизму. У чому ж,  запитаєте проблема?
Більш ширшу інформацію про це захворювання ви можете отримати прочитавши літературу, яка розміщена на книжковій виставці. Адже взявши інформацію на озброєння ми можемо протистояти безлічі негативних явищ, любов’ю і терпінням повернути до життя близьку людину.



1 коментар: