вівторок, 23 квітня 2013 р.

У світ природи з душею і любов’ю


День Землі – щороку відзначається 22 квітня. Це Всесвітній день чистої Землі, Води, Повітря. Саме цього дня кожна людина може висловити нашому спільному дому свою подяку і внести свій посильний внесок у справу захисту природи, замислитися, як нашу Землю зробити чистішою та красивішою: посадити дерево, розбити квітник, попрацювати в парку чи лісі. А хіба важко кожному з нас не смітити на вулицях, не виносити сміття в лісок, який знаходиться майже в центрі нашого міста? Адже саме з цього і починається поліпшення екології на Землі.
Історія свята пов’язана з ім’ям американця Джона Мартона. Детальніше про це можна дізнатись з літератури, розміщеної на експрес-виставці «У світ природи з душею і любов’ю», Що розгорнута в читальній залі Немирівської центральної районної бібліотеки.

 
«Я зірвав квітку і вона зів’янула, я спіймав метелика – і він умер у мене на долоні. І тоді я зрозумів: доторкнутися до природи можна лише серцем!» - писав словацький поет П. Гвездослав.
Так своїм серцем і душею до природи доторкається Ольга Січкар – викладач Немирівського коледжу будівництва та архітектури. Її фотороботи є логічним продовженням книжкової виставки. Вони зачаровують, милують око. Ви зустрічаєтесь з дивом, якому немає ціни – красою рідної природи.
«Ми повинні прийти від красивої думки до красивого життя, а від красивого життя – до краси». Нехай же це стане дійсністю.



Немає коментарів:

Дописати коментар