четвер, 11 квітня 2013 р.

Шлях до зірок


12 квітня відзначається Всесвітній день авіації і космонав­тики. 4 жовтня 1957 року відбувся запуск першого в історії СРСР штучного супутни­ка Землі. Ця дата вважається початком космічної ери. А 12 квітня 1961 року відбув­ся перший політ людини в космос.
Україна – космічна держава. У вивченні зоряного неба, освоєнні космічного простору взяло участь багато світлих  розумів, народже­них  на благословенній українській землі. Яскраві сторінки в космічний літопис вписали: видатний вчений XY століття, перший вітчизняний доктор наук Юрій Дрогобич, винахідник Микола Кибальчич, який, сидячи в царській в'язниці, розробив проект реактивного літального апарата, вчений-дослідник Юрій Кондратюк, завдяки проектам якого американські астронавти вперше здійснили політ на Місяць, визнаний у всьому світі "адмірал Всесвіту", Генеральний конструктор, житомирянин Сергій Корольов, який одвічним мріям людства проникнути в зоряний світ надав практичного втілення.


До всесвітнього дня авіації і космонавтики у районній дитячій бібліотеці для учнів 5-9 класів підготовлено перегляд літератури  на тему: "Шлях до зірок". До уваги читачів пропонуються книги та матеріали з періодичних видань про безмежний світ космосу, життєвий шлях відомих  космонавтів, конструкторі, відомості про космічні старти України.
 Перший космонавт незалежної України - Леонід  Костянтинович Каденюк. Як свого часу Юрій Гагарін відкрив ранок космічної ери людства, так і Леонід Каденюк відкрив космічний ранок зоряної доби України. З 19 листопада по 5 грудня 1997 року відбулася експедиція міжнародного (громадяни США, Японії та України) екіпажу на борту американського корабля "Шаттл". Тоді в космосі перебував український космонавт Леонід Каденюк. Майбутнє космонавтики - доба далеких космічних перельотів, українські космонавти готові до них.

Немає коментарів:

Дописати коментар