середу, 24 квітня 2013 р.

Відлуння чорнобильських дзвонів


Організація Об’єднаних націй оголосила 26 квітня Міжнародним днем пам’яті Чорнобиля. У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року в Україні сталася одна з найстрашніших трагедій в історії людства загалом і України зокрема, - вибух на Чорнобильській атомній станції. Жахлива аварія призвела до радіоактивного опромінення величезної кількості людей, до забруднення води й навколишнього середовища. На території України утворилася так звана 30-кілометрова "зона відчуження", з якої терміново було переселено людей для врятування їхнього життя.
Цей день є днем пам'яті про цю небачену трагедію, наслідки якої люди відчуватимуть ще багато років. На постраждалій від вибуху території й зараз проживають люди.
До дня пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС районна бібліотека для дітей підготувала перегляд літератури: "Відлуння Чорнобильських дзвонів" для учнів 5-9 класів. Тут читач може познайомитися з книгами, що розповідають про найбільшу техно-екологічну катастрофу XX  століття, про людей, що рятували Україну і світ, про наслідки Чорнобильської аварії сьогодні, коли минуло 27 років.
Відкритою раною нашої землі є сьогодні Чорнобиль. Це слово кожен сприймає з острахом та упередженням. Чорнобиль – це відірваний від України край Батьківщини, це зона національної трагедії, пам’ятаймо про це!

Немає коментарів:

Дописати коментар