вівторок, 2 квітня 2013 р.

Ти валізку відкривай і цікаве пізнавай


Щорічно 2 квітня відзначається Міжнародний день дитячої книги - свято, встановлене за рішенням профільної Міжнародної ради з питань дитячої книги. Датою для святкування Міжнародного дня дитячої книги був обраний день народження Ганса Християна Андерсена, який став одним з найулюбленіших казкарів дітей багатьох поколінь. Основна мета свята полягає в пропаганді дитячого читання, яке є ефективним інструментом духовного та інтелектуального розвитку людини.


Районна дитяча бібліотека, продовжуючи впроваджувати нові форми і методи роботи з читачами, в рамках Міжнародного дня дитячої книги, для учнів 5-9 класів організувала нетрадиційну книжкову виставку з аксесуарами: "Ти валізку відкривай і цікаве пізнавай". Книги про подорожі, відкриття, пригоди, таємниці Всесвіту, загадки давніх цивілізацій розміщені не на столику чи на полицях, як завжди, а зібрані у валізці. Поряд з книгами знаходяться глобус, компас, мапа, капелюх та парасолька, що є необхідними атрибутами кожного мандрівника. 


Що може бути захопливішим за нові відкриття? Планета Земля чекає на своїх дослідників і відкриває перед ними свої таємниці. Саме мандрівникам ми завдячуємо відкриття країн і континентів. Завдяки їм ми дізналися про океани і моря, про пустелі і життєдайні оазиси, про царство тварин і рослин.
На виставці представлені книги таких серій: "Відкриття. Знахідки", "Популярна дитяча енциклопедія. Що? Як? Чому?", "Я пізнаю світ", "Великі першопрохідники", "Скарбничка знань", а також  художні книги про пригоди та подорожі відомих дитячих письменників: Р. Распе,  Ж. Верна, А. Шклярського, М. Твена, Б. Лесмяна та інших.


Бібліотека запрошує юних читачів ознайомитись з книжковою виставкою та поринути в невідомий, захоплюючий світ мандрів та пригод. Книги нагадують читачам  про великі відкриття минулого, оповідають про те, якими тернистими шляхами людство розширювало обрії своїх знань про нашу планету.


Книжкова виставка покликана пробуджувати допитливість юних читачів, можливо, майбутніх дослідників, наголошуючи, що далеко не всі загадки розгадано і не всі таємниці розкрито.

Немає коментарів:

Дописати коментар