пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

Служба в армії – справа честі захисників Вітчизни

Українська армія може по праву пишатися своєю історією, своїми традиціями. Ніколи наші війська не загарбували чужих територій, не зазіхали на чуже добро, чужі землі, ніколи не були агресорами. І сьогодні на варті Батьківщини стоять достойні лицарської слави наших старших поколінь воїни української армії.
Військова історія України багата прикладами самовідданого служіння батьківщині, дотримання військової честі й гідності, любові до свого народу.
Відразу після проголошення Акту про державну незалежність України Верховна Рада прийняла постанову, згідно з якою підпорядковувала собі всі військові формування, дислоковані на території республіки, створила Міністерства оборони України. Законодавчими документами, на підставі яких була створена вся юридично-правова база функціонування воєнної організації держави, стали Закони України «Про оборону  україни» та «Про збройні сили України», ухвалені Верховною Радою 6 грудня 1991 р. В цей день (6 грудня) кожного року відзначається як День Збройних сил України.
З цієї нагоди у читальній залі немирівської центральної районної бібліотеки зібрались на зустріч люди різних поколінь, ті, хто захищав свою землю під час великої Вітчизняної війни, ті, хто служив ще в лавах Радянської Армії, ті, хто сьогодні несуть свою бойову службу, і ті, кому ще доведеться виконувати свій громадянський військовий обов’язок у недалекому майбутньому – студенти Немирівського коледжу будівництва і архітектури.
Армія вчора, сьогодні і завтра… Про це розповів присутнім військовий комісар Немирівського району підполковник Лівкутник Юрій Володимирович. Привітав всіх присутніх зі святом, згадав історію Збройних сил україни, а на заключення свого виступу додав: «незважаючи на досить невелику офіційну історію українського війська, справжній вік Української армії сягає кількох століть, а її бойові традиції формувалися у важких кривавих війнах і конфліктах від Київської Русі до великої Вітчизняної війни. І сьогодні солдати офіцери Збройних Сил України гідно продовжують традиції своїх дідів і батьків.
Сила та міць української держави – у єдності армії та народу, тому прийміть найщиріші вітання до свята, а ми й надалі своєю важливою справою будемо нагадувати всьому світові про те, що Україна в надійних руках.»
Чоловіки у всі часи були захисниками сім’ї, роду, рідної землі. Юнаки, досягши повноліття йдуть служити в армію – стояти на захисті кордонів Вітчизни. Служба в армії по праву вважається в України справою честі, школою життя, почесним обов’язком.
Пригадую слова видатного педагога В. Сухомлинського: «У світі є батьки і діти. Твої тато і мама – діти твоїх дідуся і бабусі. Рід людський складається із поколінь – це велика мудрість нашого буття. Повага, вшанування старших поколінь – закон нашого життя. Воля і слово старших – закон для всіх нас».


Серед присутніх були шановні ветерани Великої Вітчизняної війни: Біліченко Іван Костянтинович, Гнасько Олексій Тимофійович, Мороз Леонід Васильович. Їх спогади – це і є та велика і велична правда історії, джерело патріотичного виховання молоді, активної життєвої позиції, наочне свідчення єдності всіх поколінь захисників Вітчизни. Спасибі вам, що прийшли на зустріч, що  життя ваше є зразком для онуків, та їхніх ровесників.


Поспілкуватися з молоддю завітали: голова організації ветеранів Великої Вітчизняної війни, учасник бойових дій Терез Анатолій Явтухович та голова районної спілки ветеранів війни в Афганістані Ліщишин Іван Михайлович. Побажали майбутнім воїнам хорошої спортивної підготовки, наполегливого навчання, розуміння того, що сила української армії криється в усвідомленні того, що військовослужбовці захищають власну українську державу.
Бібліотечні працівники щиро вдячні Ліщишину І.М. за подаровану книгу пам’яті про загиблих в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів Вінницької області «Чорний тюльпан» Анатолія Гончара.
Служити Батьківщині, її захисту – справа почесна і нелегка. Підполковник запасу бондарчук Олег Миколайович розпочав службу в армії україни з перших днів її створення. Вісім років був військовим комісаром немирівського району. У своєму виступі ознайомив студентів коледжу з основними вимогами військової служби. Армія – чудова школа мужності, загартування, можливість стати гідними захисниками Вітчизни, надійною опорою в житті своїм рідним. Запросив молодь завітати до військкомату, щоб більш детальніше дізнатись про службу в Збройних силах України.
Було показано відеоматеріали підготовлені Міністерством оборони України, що розповіли про нові напрямки роботи в армії спрямовані на молодь.
Вже історично склалося так, що громадськість України сприймає Збройні сили, як невід’ємну складову суспільства, яке завжди з повагою ставиться до своїх захисників.
Ми живемо з вірою, що україни стане твердо на ноги в ім’я щастя людей. А для цього кожний з нас мусить жити і діяти за принципом: «У нас єдина мета – України свята, нездоланна ніким і ніколи»
                                                                                              Завідуюча відділом 
обслуговування
Немирівської ЦРБ
Слюсарчук С.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар