четвер, 20 грудня 2012 р.

Любіть свій рідний край – Вас полюбить Миколай


З усіх зимових свят найбільш «дитячим» в Україні вважається день  Святого Миколая. Зимової ночі перед 19–м грудня Святий Миколай опускався по срібній вервечці з неба на землю. Сивобородий, у довгій золотистій накидці, він заходив до кожної хати і розкладав дітям у черевичок, чи під подушку свої пречудові небесні гостинці.
 В народі до Святого Миколая ставилися з особливою повагою, оскільки вважалося, що він другий після Бога заступник на землі. Зимовий Миколай вважається покровителем дітей та студентів, усіх бідних і знедолених, опікується воїнами, водіями і подорожуючими. Але святим Миколай став не одразу…
У стародавніх легендах розповідається, що коли Святий Миколай був маленьким хлопчиком, він щиро молився і просив у Господа справедливості, миру, добра, прощення і милосердя. Ще змалку Святий Миколай приходив на допомогу бідним знедоленим людям у найскрутніші хвилини життя. Він завжди робив добро, не чекаючи на подяку і славу.
Коли ж прийшов кінець його земного життя, то за добрі діла Бог визначив йому вічне духовне життя. При цьому спитав, як Миколай бажає приходити на Землю до людей. Святий відповів, що хоче приходити у день свого народження (19 грудня), втілюючись у добрих чоловіків, з подарунками до дітей, які були щирими, чемними і з великим старанням опановували знання.



До дня Святого Миколая районна дитяча бібліотека підготувала для молодших школярів книжкову виставку «Забілів снігами гай – їде Святий  Миколай». Ознайомившись з виставкою, маленькі читачі самі прочитають та дізнаються про добрі справи, які творив Святий, про те, що своїми молитвами  Миколай зцілював недужих, сліпих і калік. Втихомирював море,  бурю, охороняв людей від напастей. Всім серцем любив він дітей і кожному подарував хоча б крапельку своєї любові. 



Нехай же Святий Миколай принесе радість, мир, щастя, благополуччя та злагоду в кожну українську родину. 

Немає коментарів:

Дописати коментар