понеділок, 24 грудня 2012 р.

Легендарний українець В’ячеслав Чорновіл


24 грудня В’ячеславу Максимовичу Чорноволу виповнилося б 75 років. З нагоди ювілейної дати в читальній залі Немирівської центральної районної бібліотеки відбулась година-реквієм «Легендарний українець В’ячеслав Чорновіл». 
Народився В. М. Чорновіл в селі Єрки Звенигородського (тепер Катеринопільського) району Черкаської області 24 грудня 1937 року. У 1960 році закінчив Київський державний університет, за фахом журналіст. Працював на радіо, телебаченні, у пресі, виступав, як літературний критик. У 1960-х роках розпочав активну діяльність в українському правозахисному русі, за що зазнав переслідувань і неодноразово був ув’язнений.
І на чолі Народного Руху України, і народним депутатом В’ячеслав Максимович працював по максимуму, чесно, самовіддано. Завжди не забував про перо, продовжував виступати і як високоталановитий публіцист. Вершиною визнання творчості В. Чорновола стало присудження йому Шевченківської премії. У фонді нашої бібліотеки є зібрання його творів. До останніх днів життя В’ячеслав Чорновіл відстоював незалежність своєї Батьківщини.
Чорновіл залишився для справжніх патріотів України вірним сином рідного народу, ім’я його славне є і довіку пребуде невід’ємною часткою історії боротьби за незалежність.
«Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося потім гірко любити - втративши», - залишив він такий заповіт.

Немає коментарів:

Дописати коментар