вівторок, 1 жовтня 2013 р.

Символ добробуту нації


Скарбницею духовних багатств людства, однією з найцінніших ланок, що поєднують минуле, сучасне і майбутнє є книжка «Велика ж бо користь людини від учення книжкою. Книги  це ріки, що напоюють світ, це джерела мудрості», - писав літописець ще за часів Київської Русі. Це найповніше і всеосяжне вираження культури людства. Заклад, у якому зібрано багато книжок, називають бібліотекою.
Шлях книги до читачів відкриває бібліотекар. Неможливо уявити сучасне життя без бібліотеки, куди кожна людина може прийти, щоб отримати необхідну інформацію або «підзарядити» свою душу духовними багатствами залишеними у спадщину.
Стало вже традиційним на початку навчального року для десятикласників шкіл та першокурсників коледжу будівництва та архітектури, ліцею проводити екскурсії до бібліотеки.


От і сьогодні до Немирівської центральної районної бібліотеки завітали учні 10-Б класу НВК № 2 з класним керівником Аллою Ігорівною Фокіною.


Завідуюча відділом обслуговування Слюсарчук С.В. познайомила учнів з історією розвитку бібліотеки, з її фондом, який налічує майже 79000 примірників книг, з новими можливостями бібліотеки.
Переглянули книжкові виставки «Вітрила книг дарують нам знання» - про нові надходження літератури та книжкову виставку для сімейного читання «Таємниці планети, фантастики та пригод». Одна з учасниць висловила свою думку: «Мені ще ніколи не було так цікаво у бібліотеці».
Бібліотекар читальної зали Ткачук Л.Ю. провела перегляд нових надходжень до читальної зали та познайомила з видавничою діяльністю бібліотеки, познайомила присутніх з періодичними виданнями для молоді. Діти мали можливість побачити найбільшу за форматом книгу, яка є в бібліотеці «Національним атласом України» та найменшою книжечкою А. Бєлого «Вірші».


Завжди великий інтерес викликає «Історія Немирівщини в старих фотографіях» та «Історія сіл у фотографіях», учні пообіцяли, що приймуть участь у поповненні папки про історію Немирова фотографіями з власних сімейних альбомів.
Нікого не залишив байдужим бук трейлер на книгу І. Роздобудько «Ґудзик», підготовлений працівниками бібліотеки.
Ми подякували всім за участь у заході, за увагу та цікавість. Ми віримо, що книга завжди буде сучасником у житті учнів 10-Б класу, вони сьогодні стали читачами нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар