вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Мудрість у книзі


Життя – це вчитель, і перемагає в ньому лише розумний учень.
Під таким девізом пройшов бібліотечний урок: "Звідки прийшла книга" з учнями 3-А класу НВК №2 (класовод Ніколаєвська Л.О.). Як відомо, хто багато читає,той багато знає. Неможливо уявити собі життя без книги. Книга це те, що несе в собі світ знань. Ми звертаємось до неї за порадою, коли потрібна відповідь на якесь запитання і в хвилини відпочинку, коли просто хочеться почитати. А ще книга вчить бути справжньою людиною, доброю, мужньою, чесною, відданою. Книга, це величезне диво, яке створила людина.


Саме про процес створення книги розповіла учням завідуюча районною бібліотекою для дітей Семененко Г.П. Діти поринули в далеке минуле, ще в ті часи, коли спочатку писали на шкірі, потім на пергаменті, і врешті-решт на папері. З розвитком шкіл і університетів книги були необхідні в великій кількості.



Третьокласники простежили тернистий шлях, який долала книга, поки потрапила до нас ось в такому вигляді. Діти із розповіді Галини Петрівни дізнались, що особлива роль у становленні друкарської справи належить Івану Федорову, який друкував перші книги в Україні.




В ході бесіди використовувались ілюстрації з книг О.Баркова, Р. Сур'янінова "Звідки прийшла книга?" та Б. Зубкова "Книжка про книжку".
Діти читали вірші про книгу, відгадували загадки, розповідали прислів'я, приказки та охоче взяли участь в ерудит-конкурсі. Так як бібліотечний урок проходив напередодні канікул, читачам був запропонований перегляд літератури: "На канікулах не сумуй - почитай і поміркуй".


На завершення зустрічі бібліотекар абонементу 1-4 класів Гайдей О.Д. зробила аналіз читання, відзначила кращих читачів дитячої бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар