четвер, 31 травня 2012 р.

Свято любові і турботи

Щороку 1 червня у перший день літа у всіх країнах відзначають Міжнародний день захисту дітей. Кожному зрозуміло, що маленька дитина потребує ласки й турботи. Без допомоги дорослих вона не може забезпечити себе ні їжею, ні одягом, ні дахом над головою. Та особливо потребують захисту діти в країнах, де голод, війна, де сталося якесь лихо. Тут уже для допомоги  дітям об’єднують свої зусилля всі чесні люди Землі за збереження здоров’я дітей, за здійснення їхніх виховання та освіти на демократичних засадах. 
Напередодні свята до районної дитячої бібліотеки завітали учні 2 - Б класу НВК № 1 (класний  керівник Пашенко Н.Ф.) Бібліотекар Петрова Л.О. розповіла дітям про це свято, про те, які діти мають права, в яких документах вони закріплені: Конвенції про права дитини, Загальній декларації прав людини, Конституції України.  


Потім діти познайомились із переглядом літератури "Літнє свято дитинства", який підготували бібліотекарі районної дитячої книгозбірні до свята для учнів 1- 5 класів. Це день початку веселих шкільних канікул, тому  підібрані книги присвячені дітям, їх сторінки розповідають про дитячі заняття, ігри, розваги, про дитинство – безтурботний і найважливіший період в житті людини, коли вона формується фізично, психічно, інтелектуально, здобуваючи й отримуючи необхідні знання, уміння і навички.
Учні відгадували загадки, розповідали віршики про літо, про книгу, про маму.


Також другокласники переглянули інформаційний стенд "Права дитини в твоїй країні", що розміщений у фойє  дитячої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар