вівторок, 22 травня 2012 р.

День слов'янської писемності

24 травня Україна відзначає день слов’янської писемності та культури. Традиція відзначати це свято зародилася ще в кінці 80-х рр. минулого століття, то й назву вона одержала традиційну для тих часів: День слов'янської писемності.
У цей день вшановуються святі рівноапостольні - першопросвітники Кирило і Мефодій. Вони - творці писемності, здійснили переклад богословських книг з грецької мови на старослов'янську, поширювали християнське вчення. Поява абетки і виникнення писемності сприяли розвитку літератури слов'янських народів, і слов'янська мова стала третьою в Європі після грецької та латини.
До Дня слов’янської писемності та культури районна дитяча бібліотека підготувала перегляд літератури "Минуще все, лиш слово не мине" для  учнів 5 - 9 класів. До уваги читачів – матеріали про життя та діяльність перших слов’янських просвітників -  братів Кирила та Мефодія, про історію даного свята, інформація про значення слов’янської  писемності  в історії українського народу. 


Св. Кирило та Мефодій показали сучасникам і прийдешнім поколінням, що лише невтомна просвітницька праця, освячена християнською любов'ю, дає щедрі плоди, здатні служити людям упродовж тисячоліть. Тому свято рівноапостольних св. Кирила та Мефодія  - добра нагода для осмислення духовного заповіту видатних слов'янських просвітителів, апостолів слов'янства.

Немає коментарів:

Дописати коментар