четвер, 31 травня 2012 р.

Михайлу Стельмаху - 100 років від дня народження


«Я все життя писав про вас,  для вас…»


«Стою перед вами, зачарований людською красою, і красою вечірніх дівочих пісень, красою сонця в небі, і красою матері і дитини, і красою матері-землі, і красою діянь і звершень мого безсмертного народу.
Земний уклін моєму народові за всі його щедроти… І за те, що він вклав у наші серця безмірну любов до людей і казковий вогонь Прометея», - ці слова належать Михайлові Панасовичу Стельмаху, нашому земляку, одному з видатних художників слова – поета і прозаїка, кіносценариста і фольклориста, драматурга і публіциста, якому 24 травня виповнилося 100 років від дня народження.
Про його багатогранну творчість написано багато-пребагато. Про життєвий і творчий шлях письменника можна дізнатися ширше, прочитавши літературу, що розмістилася на книжковій виставці «Гуси-лебеді летять над його життям».
У читальному залі Немирівської ЦРБ пройшла літературна година за участю учнів 10-Б класу НВК № 1. Діти читали вірші письменника, уривки з його прозових творів.




Всі учні висловили свою думку стосовно творчості видатного земляка. Ніхто не залишився байдужим, адже творчість Стельмаха близька нам, вона дає можливість поринути в минуле, задуматись над своїми вчинками.
Твори письменника надихають жити в злагоді з собою і любов’ю до людей.



Немає коментарів:

Дописати коментар