середу, 16 травня 2012 р.

«Художник за покликом душі»

Нашому земляку з Немирова, живописцю, члену Національної спілки художників України Миколі Федоровичу Чулку 12 травня виповнилося 65 років.





Зараз М. Ф. Чулко Заслужений художник України. Учасник більш ніж 50 всеукраїнських державних виставок, також обласних, республіканських, всесоюзних, міжнародних виставок, з 1986 року.
Учасник живописно-графічних пленерів на Вінниччині, Миколаївщині, Карпатах, Камя’нець-Подільському та у Криму. Незмінний керівник групи Немирівських пленерів.
Працює у галузі станкового живопису, переважно в жанрі пейзажу та натюрморту. Живопису навчався у творчих майстернях вінницьких митців А. В. Сороки та А. Сидорова.
Твори М. Ф. Чулка є власністю Міністерства культури України, зберігаються у Вінницькому обласному художньому музеї, Чернігівському художньому музеї, галереї Немирівського санаторію «Авангард», приватних колекціях (Україна, Польща, Австрія, Німеччина, Америка, Данія, Китай та Ізраїль).
Більш докладніше про життєву біографію та творчу долю М. Ф. Чулка можна дізнатись завітавши до бібліотеки та познайомитись з літературою розміщеною на перегляді «Художник за покликом душі».


Немає коментарів:

Дописати коментар