середу, 9 травня 2012 р.

Щороку на початку травня ми відзначаємо День Перемоги. В цей день ми віддаємо дань пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої світової війни, приносимо слова вдячності живим.
8 травня в районній бібліотеці для дітей з учнями 6-В класу НВК № 2 була проведена година пам’яті, присвячена Дню Перемоги, на яку було запрошено ветерана Великої Вітчизняної війни Біліченка Івана Костянтиновича




Святково прибрана читальна зала районної дитячої бібліотеки: на вікні створена композиція "Летять журавлі" - на тлі мирного неба – журавлиний ключ, в полі колоситься жито, у якому буяють польові квіти.
Про те, як здобувалась перемога розповідають книги з книжкової виставки "Пам’ять про Вас у нашім серці жива", на столику була представлена атрибутика тих часів: автомат, саперна лопатка, гранати, польова сумка, фуражка та інше.


Свято було театралізоване. Хлопці одягли військову форму, дівчатка – форму медсестер, в українській формі  були дівчинка-веснянка і хлопчик-травень.

Рідіють ряди ветеранів, але не зникає з пам’яті людської, не йде у забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над коричневою чумою.
Пам’ять людська повинна жити і залишати прийдешнім поколінням ці сторінки історії.
В читальному залі дитячої бібліотеки діти читали велику книгу історії 1941-1945 років. Вустами дітей, вустами дорослих говорили ці сторінки, звучали пісні тих воєнних років і звучало поетичне слово.

Спогадами про ті страшні події ділився ветеран Великої Вітчизняної війни Біліченко Іван Костянтинович. 
Хвилиною мовчання вшановували воїнів, які віддали найдорожче – життя у боротьбі з німецькими загарбниками. 
Зворушливо зіграли діти сценку за оповіданням Петра Панча "Чарівне радіо", в якій маленький хлопчик Толик дуже хотів, щоб його татко повернувся з війни. 
Діти щиро вітали ветерана зі святом, дякували за мирне небо, за мужність, за терпіння і вручили квіти і сувенір.





Дівчатка із запаленою свічкою в руках читали молитву, в якій благали Бога за нашу славну Україну, за те, щоб ніколи не було війни, щоб завжди був мир, злагода і добро на віки вічні. 

На завершення зустрічі звучала пісня "День Победы".

Немає коментарів:

Дописати коментар