четвер, 31 травня 2012 р.

Літературна година "Слово Михайла Стельмаха"

30 травня районну бібліотеку для дітей відвідали учні 8-Б класу НВК № 1. Тема зустрічі: сторіччя від дня народження Михайла Стельмаха.

Про життєвий і творчий шлях письменника розповіла вчителька української літератури Деніченко В.П. Валентина Петрівна наголосила, що в книгах  письменника поєдналися роздуми про землю і людей, що її засівають, про великі й ніжні почуття кохання, матір і материнство, з яким пов’язане на землі  все прекрасне. 




В читальному залі бібліотеки звучала поезія, уривки творів українського письменника. До уваги восьмикласників було запропоновано підбірку літератури "На лебединих крилах" про творчість Стельмаха, а також його твори різних періодів життя. 
Читаючи книги М. Стельмаха, ще раз переконуєшся у справедливості слів про те, що світ наш був створений стільки разів, скільки з’являлось оригінальних митців. Такий новий, досі не знаний світ прекрасного відкрив Михайло Стельмах у своїх творах.
Щоб не нудьгувати без книг влітку, бібліотекар абонементу 5 - 9 класів Дремлюга М.В. провела бібліографічний огляд літератури: "На канікулах не сумуй: прочитай і поміркуй". На якому до уваги дітей були представлені книги, які рекомендовані  за шкільною програмою для 9 класу.   

1 коментар: