вівторок, 28 лютого 2012 р.

Весна пробуджує від сну всю землю чарівну

Після суворої зими з холодними вітрами, завірюхами, ожеле­дицею щедра та тепла весна крокує по землі, несучи лагідне проміння сонечка, надію на багатий урожай.
28 лютого у районній дитячій бібліотеці створена книжкова виставка, "Вдягла весна березові сережки", яка продовжує  цикл книжкових виставок за порами року. На виставці зібрані книги та статті із журналів про прихід весни, звичаї та традиції українського народу, прислів'я, приказки та прикмети про весняні місяці, про перші квіти весни, а також з цих книг ви можете дізнатися, що ознакою приходу весни вважався посвист байбака. З Кононового дня (18 березня) день уже переважував ніч. Особливо радісно зустрічали його дітлахи. Матері й бабусі випікали з тіста фігурки найрізноманітніших птахів, роздавали дітям таких собі жайворонків та голубків. Якщо со­нечко добре пригрівало, селяни виходили за село, закликаючи весну як­найшвидше поспішати у рідний край.
Весна багата на народні свята: Явдохи, Олекси, Благовіщення.
Приносили цю незрівнянну пору року на своїх крилах журавлі, яких ще у народі називали «веселиками», щоб людям було радісно, весело весь рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар