четвер, 23 лютого 2012 р.

Засідання історичного гуртка "Кліо" на тему: "Архітектор століття"

   Заняття гуртка розпочалось із аналізу літератури про видатного архітектора В. Городецького, яка є у дитячій книгозбірні. 
  
Потім  з короткої розповіді бібліографа Петрової Л.О. учні дізналися про дитячі та юнацькі роки Владислава Городецького, далі у невимушеній бесіді діти аналізують зразки архітектурних творів автора у Києві: Національний художній музей, костел св. Миколая, караїмська кенаса, будинок з химерами, також мавзолей Потоцьких у селі Печера, споруди в Ірані, розроблені за проектами видатного архітектора. Діти пригадали, що пам’ятник Владиславу Городецькому споруджено у нашому місті. 

Бібліограф завершила свою розповідь тим, що людина живе доки, поки її пам’ятають. Городецький живе у пам’ятках старовини: будинках, палацах, музеях, приміщеннях релігійного призначення, його ім’я носять вулиці Києва, Польщі, Ірану.  Ми горді з того, що ця людина народилась і зростала у нашому краї і завдяки своїм знанням, умінням, невичерпній енергії, таланту, наполегливості зуміла заслужити ще за життя визнання. Його твори і сьогодні є кращими зразками архітектурного будівництва. 
Далі діти об’дналися у команди: "Єгиптяни" та "Греки", за декілька хвилини була проведена історична вікторина на знання подій  всесвітньої історії .
  
Потім  був підведений підсумок заняття, гуртківці отримали домашнє завдання: протягом місяця познайомитися із новим журналом "Історія для допитливих" та підготувати повідомлення з будь-якої рубрики історичного журналу.

Немає коментарів:

Дописати коментар