вівторок, 28 лютого 2012 р.

Вічно живий голос Лесі Українки

За своє недовге 42 – річне життя Леся Українка створила безсмертні перлини в усіх жанрах літератури – від витонченої лірики до глибоких драматичних поем, від гострих поезій громадянського пафосу до філософських, а подекуди й іронічних роздумів, від серйозних публіцистичних і критичних статей до казкового світу феєрій і дитячої літератури.
Рідна українська земля, її велична, героїчна, а подекуди й сумна історія, багатогранна і неповторна художня творчість, співуча мова, - ось джерела, що живили і надихали її творчість.
Першим помітив і оцінив величезний талант Лесі Українки Іван Франко, сказавши, що від часу Шевченкового "Заповіту" Україна не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова.
До дня народження Лесі Українки (25 лютого 1871 року) районна бібліотека для дітей підготувала книжкову виставку "Зорій довіку поміж нас" з розділами:
1) "Хто не жив посеред бурі,  той ціни не знає силі"
     2)"Вічнозелений сад творів Лесі Українки"
     3)"Безсмертна Леся Українка була і є повік жива"
За матеріалами книжкової виставки з учнями 6 В класу НВК №1 була проведена бесіда "Вічно живий голос Лесі Українки". Завідуюча РДБ Семененко Г. П. розповіла дітям про цікаві сюжети життєвого та творчого шляху відомої поетеси, познайомила із збірками творів Лесі Українки, матеріалами про її життя і творчість у посібниках та періодичних виданнях дитячої книгозбірні. Бібліографом РДБ Петровою Л.О. був підготовлений бібліографічний покажчик по творчості Лесі Українки "Співачка досвітніх вогнів".


Нині ми з повним правом можемо говорити про Лесю Українку, як про нашу сучасницю, бо її полум'яні твори завжди будуть живлющим джерелом духовної наснаги для нових і нових поколінь.

Немає коментарів:

Дописати коментар