вівторок, 14 лютого 2012 р.


Вінниччина… Земним раєм називали древні цей куточок України. Прекрасна земля, багата на родючі ґрунти, численні ріки, м’який клімат, вигідне географічне розташування. Природа щедро обдарувала її, а історія не поскупилась на немеркнучі сторінки.
По різному перейменовували цей край то «Подільською губернією», то «Подільським воєводством» чи «Подільським намісництвом».
27 лютого 1932 року, у зв’язку з введенням територіального поділу на Україні, була утворена Вінницька область. Адміністративний центр м. Вінниця, яке розкинулось на розлогих пагорбах берегів р. Південний Буг.
Славний ювілей – 80 років з дня утворення Вінницької області святкуватиметься у цьому році.

Частинкою Вінниччини є наш Немирівський район, його мальовничі села і районний центр Немирів, яке здавна стояло на роздоріжжі важливих подільських шляхів і було відоме на великому просторі краю.
Наша бібліотека братиме участь у проведенні цілої низки заходів присвячених 80-річчю Вінницької області. І одна з них – ілюстрована книжкова виставка «Благословен твій славний ювілей». Тему експозиції розкривають джерела різного виду, пропонуємо перегорнути сторінки цих, матеріалів разом з нами та збагатити свої знання по історії, культурі, природі та ін. Вінниччини.

Немає коментарів:

Дописати коментар