суботу, 3 березня 2012 р.

Подорож у світ казки

2 березня 2012 року в актовій залі НВК №1  пройшла зустріч учнів 3–4 класів з журналісткою і письменницею, нашою землячкою Л. М. Кириченко, яка нині проживає в місті Києві. 

З вступним словом виступила завідуюча дитячою бібліотекою Семененко Г. П. Вона зазначила, що казки тисячоліттями передавали життєвий досвід, мудрість, знання, виховували, розвивали, підтримували культурно – історичний зв'язок поколінь. Вони супроводжують людину протягом усього її життя, лише зміст казок з віком змінюється. Лише в казці завжди Добро перемагає Зло, тільки в казці за мить можна долетіти до потрібного місця на килимі – літаку, голодному насититись дарами скатертини – самобранки. а бридкій жабі стати царівною. У казках висміюють лінь багатих, їхню жадібність, прославляють, кмітливість та доброту простих людей.


Розповідь продовжила Людмила Миронівна. Письменниця написала для дітей чудову казку "Лілія  і Нарциз". Учні заздалегідь познайомились із змістом казки. Події описані в книжечці дуже захопили маленьких читачів, діти з величезним розумінням віднеслись до Лілії, яка, постійно, рятуючи Нарциза, врешті – решт загинула сама.
Зустріч пройшла в дружній, невимушеній обстановці. В ході бесіди в дітей виникало багато запитань, адже не щодня випадає нагода поспілкуватись з письменниками. На завершення зустрічі присутні подякували Людмилі Миронівні за цікаву розповідь, вручили квіти та побажали творчих здобутків на письменницькій ниві.

Немає коментарів:

Дописати коментар