вівторок, 6 березня 2012 р.

Живий у правді віковій.

Є імена, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. Таким для українців стало ім'я Тараса Шевченка. І не дивно, бо його поезії вже понад 150 років, але вона й досі викликає в людей почуття гордості й захоплення своєю красою, силою свого слова та народною мудрістю. Творчість великого Кобзаря нікого не може лишити байдужим.
 Мабуть, немає в Україні, та й за її межами, де живуть українці, домівки, світлиці, у якій би не було "Кобзаря" Шевченка або його портрета – чи то намальованого, чи вишитого, чи витканого. Це – наш національний геній, пророк.
Проходять десятиліття, а Шевченкове слово залишається таким же свіжим, діючим, закличним для всіх поколінь, бо воно — невмируще!
В районній дитячій бібліотеці до дня народження Т. Г. Шевченка була підготовлена книжкова моно – виставка "Живий у правді віковій", яка складається з таких розділів:
- "Геній. Пророк. Людина";
- "Звучать Шевченкові слова";
- "Ми чуємо, тебе, Кобзарю, крізь століття.
Тебе своїм сучасником звемо".
Книжково–ілюстративна виставка знайомить читачів з нелегкою долею поета – кріпака, який став славним сином України, генієм та класиком української літератури. Книги, представлені на виставці, розповідають про всесторонній талант великого Кобзаря, поета, художника, мислителя. Адже його твори сповненні любов'ю до України, до її історичного минулого, жінки – матері, до мальовничої краси рідного краю. Творчість Тараса Шевченка спонукає до думки, що треба берегти свою мову, культуру, історію.    



Немає коментарів:

Дописати коментар