середу, 21 березня 2012 р.

Книга Пам'яті України "Переможці"

68 років минуло з того вікопомного 1944 року, коли у березневі дні було визволено Вінниччину від німецько-фашистських загарбників.
21 березня у районному будинку культури пройшла презентація «Книги Пам’яті України «Переможці», організована Немирівською РДА у співпраці з центральною районною бібліотекою, Немирівською районною організацією ветеранів війни, районним будинком культури.

До п’ятого тому книги «Переможці» занесено персоналії учасників Великої Вітчизняної і Другої  світової воєн – мешканців Мурованокуриловецького, Немирівського та Оратівського районів.

На презентацію книги зібрались ветерани Великої Вітчизняної війни, бібліотечні працівники сіл району, представники владних структур, жителі міста.
Презентацію книги відкрив завідуючий сектором з питань внутрішньої політики Немирівської  РДА Пасічник Анатолій Олександрович та голова Ради ветеранів Немирівського району Федоров Іван Олександрович.

Ініціатором збору матеріалів до розділу Немирівський район, автором історичних відомостей про події воєнних років на території нашого раойну та описів окремих бойових епізодів, в яких проявили виключну мужність і героїзм наші земляки, їх трудових звершень в перші повоєнні роки був педагог, краєзнавець, член Національної спілки журналістів України Анатолій Йосипович Черниш, який розповів про важливість виходу цієї книги.

Невичерпним джерелом унікальних спогадів про звитяжні дні війни є учасники бойових дій, ветерани Великої Вітчизняної війни. В цей день перед присутніми виступали Біліченко Іван Костянтинович, Дець Василь Сидорович, Пасталак Всеволод Васильович імена яких занесено на сторінки «Книги Пам’яті «Переможці».


Лунали пісні на воєнну тематику у виконанні Ольги Йолтуховської у супроводі баяніста Олександра Ратушняка – працівників РБК.
На честь воїнської доблесті земляків і визволителів в районі споруджено 4 меморіальних комплекси і 86 пам’ятників.
Книга Пам’яті України «Переможці» стане друкованим монументом всім, хто віддав своє життя за майбутнє прийдешніх поколінь, хто відбудував зруйноване народне господарство, забезпечивши наше мирне сьогодення.

Немає коментарів:

Дописати коментар