вівторок, 6 березня 2012 р.

Гордість Немирова

Гордістю немирова є Людмила Тарнашинська. І хоч народилася вона на Рівненьщині, дитинство і юність минули у нашому місті.
Колискою творчості став Немирівський край. свій ювілейний день народження Людмила Броніславівна відсвяткувала 4 березня 2012р.
У читальній залі бібліотеки пройшла літературна година «Гордість немирова - Людмила Тарнашинська» - на якій присутні познайомилися з життєвим та творчим шляхом письменниці. У Немирові закінчила середню школу, працювала кореспондентом Немирівської районної газети «Колгоспні вісті» навчаючись на факультеті журналістики Київського університету.
Сьогодні Людмила Броніславівна – член Національної спілки письменників  України, лауреат літературних премій ім. О. Білецького, ім. Івана Кошелівця та «Благовіст». Доктор філософії, кандидат філологічних наук, науковий співробітник Інстиутуту літератури ім. Т. Шевченка НАН України.

  
Гортаючи сторінки книг, журналів, газет, які розмістилися на перегляді літератури «Їй вдачу прихиляють небеса» учасники заходу мали змогу ближче познайомитися з творчістю Л. Тарнашинської, як письменниці, поета, есеїста, літературознавця, критика. Дізнатися про творчі плани на 2012 р., якими наша землячка ділиться з читачами у газеті «Літературна Україна».
Всі книги Людмили Броніславівни, що є у центральній районній бібліотеці – подарунок від авторки. На кожній з них є дарчий напис. Так, на збірці новел і оповідань «Парасоля на кожен дощ» вона пише: «Моїм землякам, читачам Немирівської районної бібліотеки оця нова книжка, де є й «немирівські» історії, немирівські «герої» і дух немирівської землі. На щасливий Новий рік! Щиро Людмила Тарнашинська».
Читачі і працівники бібліотеки в день народження Людмили Броніславівни бажали їй щастя-долі, повнозерної творчості, любові і всього найдорожчого, що може вмістити у себе небайдужа людська душа.

Немає коментарів:

Дописати коментар