четвер, 28 листопада 2013 р.

Ваше життя – Ваш вибір


1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. В цей день є ще одна можливість дізнатися про факти щодо ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ, – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та лікувати тих, хто живе з ВІЛ, відверто, з повагою та розумінням.
Сьогодні, за оцінками, в Україні з ВІЛ живе 350 тис. людей, однак, за даними Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань, тільки 197083 з них офіційно зареєстровані, в тому числі 43775 хворих на СНІД. Таким чином, тільки 30% людей, які живуть з ВІЛ, знають свій ВІЛ-статус.
Україна починає запроваджувати ефективні програмні підходи, але обсяг інвестицій залишається недостатнім, несумірним масштабам епідемії.
До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, в районній бібліотеці для дітей для учнів 7 – 9 класів організований огляд літератури на тему: "Ваше життя – Ваш вибір". Книги знайомлять читачів з особливостями поширення СНІДу в Україні, діагностикою хвороби, шляхами передачі ВІЛ – інфекції, впливом вірусу на організм людини.
Сподіваємось, що представлені матеріали стануть у пригоді нашим читачам, допоможуть вберегти майбутнє нації.


Немає коментарів:

Дописати коментар