четвер, 14 листопада 2013 р.

Вивчаємо досвід кращих


З метою надання методичної і практичної допомоги сільським бібліотекарям та виявлення кращого бібліотечного досвіду працівниками Немирівської центральної районної бібліотеки, як методичного центру району був організований коледж на колесах «Вивчаємо досвід кращих». Місцем проведення коледжу була Кіровська сільська бібліотека, яка є однією з кращих бібліотек району. Своїх колег радо зустріли завідуюча бібліотекою Нікіфоренко Людмила Петрівна та бібліотекар Волос Тамара Миколаївна. Під час екскурсії бібліотекою вони розповіли про свої напрацювання,здобутки та плани на майбутнє.



Директор Немирівської ЦРБ О.А. Коваль розповіла про основні завдання сільських бібліотек, організацію обслуговування населення друкованою продукцією та використання інформаційних технологій в бібліотечному обслуговуванні, надання  необхідного інформаційного продукту через безпосереднє спілкування з членами своїх громад.
В рамках заходу відбулася творча лабораторія «Популяризація сучасної української художньої літератури в бібліотеках». Було презентовано путівник по сучасній українській літературі "Українська книга проситься до тебе та твого читача", переглянуто слайдову презентацію по сучасній українській літературі та буктрейлер на книгу Ірен Роздобудько "Гудзик", створений працівниками районної бібліотеки.
Слід зазначити, що виїзні зустрічі прискорюють процес оволодіння кращим досвідом та сприяють його активному впровадженню у практику роботи бібліотек. Є велике бажання і необхідність частіше саме таким шляхом знайомитися з досвідом своїх колег.


Немає коментарів:

Дописати коментар