вівторок, 19 листопада 2013 р.

"Пригляньтесь – і побачите, що тут усі дерева на людські долі схожі…"

18 листопада 2013 року відбулося засідання історико-краєзнавчого гуртка "Кліо", що діє при районній бібліотеці для дітей. Засідання проходило в Немирівському дендрологічному парку. Екскурсію-огляд провела бібліотекар санаторію "Авангард" Сологуб Оксана Анатоліївна.


Гуртківці познайомилися з історією створення парку – шедевру садово-паркової архітектури початку XIX століття, дізналися про особливості дерев і кущів, їх лікувальні властивості.
З дендрологічних багатств парку захоплення у дітей викликали рідкісні деревні породи–екзоти: гінкго дволопасне, сосна веймутова, платан кленолистий.


З цікавістю учні слухали розповідь про тюльпанове, коркове, залізне дерево, магнолію кобус. Особливий інтерес викликала історія відомого всім дерева кохання.


Кожне дерево має свою історію, свою долю, яка чимось схожа на долю людей. Дерева парку – свідки століть і подій. Історія Немирівського парку тісно пов’язана з іменами видатних людей – діячів художнього слова, мистецтва, науки. Це чудовий куточок природи, окраса нашого міста. Цю красу ми маємо палко любити і оберігати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар