вівторок, 15 січня 2013 р.

У Різдвяні свята


Одним і світлих улюблених свят є Різдво. Люди заздалегідь готувалися до нього. Молодь розучувала колядки, щедрівки, вертепні дійства. У кожній родині бажаними гостями були колядники, щедрівники.
У перший день свят ходять з колядою діти і дорослі парубки – з дзвіночком, "звіздою", вертепом. А ввечері йдуть з колядою і дівчата.
За тиждень після Коляди, напередодні Нового Року – Щедрий вечір. На Новий рік ходять щедрівники, відбуваються веселі дійства "Водіння кози" та  "Водіння Маланки", різноманітні ворожіння, тощо. Заключним акордом Різдвяних свят є Водохреща.
13 січня 2013 року Немирівська центральна районна бібліотека прийняла участь у обласному фестивалі народної творчості "Різдвяне диво".
Разом з художником районного будинку культури Шильніковою Л.М. працівники бібліотеки оформляли виставку експозицію з вертепом та виробами народних умільців за новорічно-різдвяним змістом, різдвяні композиції з власноруч виготовленими прикрасами.
Для участі у виставці свої вироби надали Демиденко О.Я., Марусич Т.В., Рощина Н.М., Слюсарчук І.О., свіргун О., Оцупок Т.Ю.





І Різдвяні свята
Поспішаймо брат до брата,
Позабудьмо, що нас ділить,
Що відводить нас від цілі,
І колядуймо.
З Різдвом Христовим!
З Новим роком!
Нехай щастить вам із кожним кроком!
Хай у вашій хаті радість вікує,
Христос Рожденний мир вам дарує!




Немає коментарів:

Дописати коментар