четвер, 8 листопада 2012 р.

Єдиний скарб у тебе – рідна мова,
                                        П. Куліш.
           

    Мова дійсно найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління з покоління. Мова - це серце нації і канва, на якій людина вишиває узори свого буття. Мова - це невичерпна духовна скарбниця, до якої народ безперервно докладає свій досвід, розум і почуття.

      До Дня української писемності та мови для учнів 5-9 класів  Немирівська районна бібліотека для дітей підготувала  книжково-ілюстративну виставку "Бездон-на глибина святого слова".  


     Із сивої глибини віків бере початок наша мова. Вона була ще до того, як почали об’єднуватись руські землі в могутню державу Київську Русь. Багато жорстких століть пережила невмируща  українська мова. Про історію розвитку рідної мови розповідає перший розділ  виставки "Заквітчана вічність у слові".
    Поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності дають змогу писемні документи, праці істориків, етнографів, громадських діячів та лінгвістів, що наповнюють другий розділ "Мова. Суспільство. Держава" .
    Ми одержали у спадок сучасну українську літературну мову - багату, розвинену, гнучку. Вона - наш вірний друг і помічник протягом усього життя. Нею можна висловлювати все: від найновіших наукових відкриттів до найвеселіших віршів, пісень і оповідань. Третій розділ виставки "Барви рідної мови" знайомить читачів з довідковими та інформаційними виданнями, присвяченими красі та багатству рідної мови. 
   

Немає коментарів:

Дописати коментар