четвер, 1 листопада 2012 р.

Гениальный человек рассеянный


            Під такою назвою у районній бібліотеці для дітей до 125-річчя від дня народження  видатного російського дитячого поета Самуїла Яковича Маршака  для дошкільнят та  учнів 1- 4 класів підготовлено перегляд літератури. Читачам пропонуються казки, вірші, загадки  автора, а також матеріали  про його  життєвий і творчий  шлях.


С.Я. Маршак народився 3 листопада 1887 року  в місті Острогожську Воронезької губернії в сім’ї заводського техніка, талановитого винахідника. Майбутній поет рано полюбив вірші, з 4 років сам робив спроби складати їх, а у 12 років створював поеми.
 У дитинстві Маршак увесь час щось вигадував: ігри, п’єси, розповіді. Слухачам особливо подобалися його незвичайні історії з фантастичними кінцівками. Ставши відомим поетом, Самуїл Якович дуже любив свою роботу, довго працював над кожним твором. Так, п’єса-казка "Кицькин дім" із п’ятисторінкової виросла в цілу велику виставу, його відрізняла бездоганна чесність у роботі.  
Маршак створював для дітей книги, допомагав їм рости, радів за них, виховував їх. Поет писав твори для дітей і про дітей, які і сьогодні розповідають про правила поведінки вдома, на вулиці, в школі, вчать їх зростати чесними, добрими, розумними, скромними, працьовитими, сильними, сміливими людьми.

Немає коментарів:

Дописати коментар