вівторок, 13 листопада 2012 р.

Моїм дорогим землякам: нинішнім та прийдешнім



У цьому році Немирівському парку виповнюється 225 років. Хто, коли, з якою метою його заснував, що і кого бачив парк за своє існування? Про це та інше за Немирівський парк та палац ви дізнаєтесь прочитавши доволі цікаві книги, які днями побачили світ «Немирівський парк і палац: переплетіння доль», у двох книгах, Миколи Федоровича Денисенка (літературний псевдонім Микола Деніс) педагога, журналіста, письменника, дослідника-краєзнавця, який присвятив понад 30 р. дослідженню та вивченню свого рідного краю – Немирівщини. З 2000 р. є членом Національної спілки журналістів України.




Презентація книг відбулася 9 листопада у День Української писемності та мови в районному будинку культури. На свято запросили культпрацівників району, викладачів навчальних закладів, учнів, учасників літературно-мистецького клубу «Криниця», читачів центральної районної бібліотеки.
Працівниками бібліотеки було підготовлено перегляд літератури «З криниці пам’яті черпаємо любов до краю», на якому розмістились книги краєзнавців Немирівщини: Шенк Г.О., деця В.С., Малакова Д.В., Денисенка М.Ф., Леськіва Б.В., Барнасюка О., Черниша А.Й.
Захід був відкритий відеосюжетом фоторобіт Немирівчанки Січкар О.М. у супроводі мелодій пісень самодіяльного композитора Карасьова В.М., збірки пісень якого також були представлені у перегляді.
Книга – це завжди результат багаторічної кропіткої праці, яка потребує великих затрат, сил, енергії, опрацювання автором великої кількості літературно-історичних джерел, архівних матеріалів. Про що і розповів у своєму виступі Микола Федорович Денисенко.
Народився автор 4 вересня 1961 року у селі Криківці, що на Немирівщині. Нині працює спеціалістом з питань охорони культурної спадщини та розвитку туристичної діяльності  при Немирівському районному будинку культури.
Захід супроводжувався мультимедійними презентаціями. Звучали авторські пісні у виконанні Петра Головатюка. Кожний момент супроводжувався  мультимедійним відеорядом, в якому були зафіксовані унікальні фотодокументи з книги М. Деніса «Немирівський парк і палац: переплетіння доль», підготовлений Кононовою І.Б.


З виходом у світ книги, автора вітали зав. сектором з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації Пасічник А.О., зав. відділом культури Мазур В.М., директор Немирівської ЦР бібліотеки Коваль О.А., кандидат медичних наук, начмед санаторію «Авангард», Килівник В.С., керівник творчої студії і напрямків роботи з любительськими клубами районного будинку культури Кононова І.Б.


Микола Федорович Денисенко висловив велику подяку всім, хто не байдужий до його творчості та надав підтримку в популяризації книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар