четвер, 22 листопада 2012 р.

Захистити і допомогти

25 листопада Генеральною асамблеєю ООН проголошено Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства над жінками. В читальному залі Центральної районної бібліотеки до уваги користувачів представлено перегляд літератури, який присвячено цьому дню.
Сьогодні насильство над жінками та дівчатами є, напевно, найпоширенішим порушенням прав людини. Щороку його жертвами стають мільйони осіб. Воно долає вікові, соціально-економічні, освітні чи географічні межі, зачіпаючи суспільства усіх країн та регіонів світу.
За даними ООН, кожна п’ята жінка в світі щонайменше раз у житті стає жертвою згвалтування або спроби такої наруги. Жінки і дівчата є об’єктами незаконної торгівлі, вони найбільше страждають від страхіть війни. У Австралії, Канаді, Ізраїлі, Південній Африці і Сполучених Штатах від 40 до 70 відсотків вбивств жінок здійснюються їх інтимними партнерами.
За останніми міжнародними дослідженнями з насиллям стикалися жінки майже в половині українських сімей.
Насилля щодо жінок вкрай поширене, воно властиве всім країнам і торкається жінок незалежно від раси, достатку, походження. Жінки стикаються з насиллям в правовій сфері та в повсякденному житті.
Насилля над жінками завдає їм невимовних страждань та горя сім'ям. Воно не дозволяє жінкам використовувати всі свої потенційні можливості, обмежує економічне зростання і підриває розвиток всього суспільства.
Потрібно змінити ставлення суспільства до проблеми насильства над жінками, дискримінації й ущемлення їх прав. Жінка має знати свої права, усвідомлювати їх порушення, вміти захищати свої права, а суспільство повинно нетерпимо ставитися до всіх проявів порушення прав та свобод жінки.



Немає коментарів:

Дописати коментар