вівторок, 6 листопада 2012 р.

Щедра талантами земля Немирівська

    Ми живемо на прекрасній землі, яка завжди славилася людьми трудолюбивими, талановитими. Немирівщина подарувала світові багато яскравих імен в літературі та мистецтві. З Немировом пов’язані імена Миколи Леонтовича, Марка Вовчка, Миколи Некрасова, Владислава Городецького. Але цими іменами перелік талановитих людей міста, звичайно, не обмежується. 
    Любов до рідного краю неможлива без пізнання історії нашого міста, неповторних фольклорно–етнографічних пам'яток, унікальних творінь архітектури і мистецтва. Велика заслуга в цьому належить самовідданій праці дослідників рідного краю. 
6 листопада 2012 року в Немирівській бібліотеці для дітей відбулась зустріч учнів 6-Б класу НВК № 1(класний керівник Стецюра Р. Л.) з письменником, краєзнавцем та дослідником Миколою Федоровичем Денисенком. 
   

    Діти ознайомилися із  двохтомником книг М. Ф. Денисенка "Немирівський  парк і палац: переплетіння доль", який нещодавно побачив світ.


    Цікаво, доступно, використовуючи ілюстративний  матеріал своїх книг, автор розповів про історію створення Немирівського парку, будівництво палацу, детально зупинившись на постаті княгині Марії Григорівни Щербатової. Письменник підкреслив значення її діяльності  в історії нашого міста.
    Зустріч проходила у формі бесіди, тобто запитань дітей до письменника про історію міста, про долю людей, імена яких пов’язані з Немирівським парком: композитора Ф. Ліста, французького письменника О.де Бальзака, архітектора І.Стібрала та інших. Також учні дізнались цікаві факти з життя і творчого шляху письменника, познайомилися з його напрацюваннями та планами на майбутнє.
    На завершення присутні подякували Миколі Федоровичу за цікаву зустріч, змістовно проведений час, побажали автору міцного здоров’я, нових творчих здобутків, вдячних читачів та спонсорів  





Немає коментарів:

Дописати коментар